Édesburgonyás lángos

Édesburgonyás lángos
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg édesburgonya
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg friss élesztő
  • ízlés szerint só
  • pici cukor
  • 2 dl tej
  • *
  • a sütéshez:
  • olaj
  • 25 dkg édesburgonya
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg friss élesztő
  • pici cukor
  • 2 dl tej
  • olaj

Elkészítés:

Az édesburgonyát megfőzzük, összetörjük. Langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez adjuk az összetört édesburgonyát és a felfutott élesztőt, majd összegyúrjuk. Langyos helyen egy óráig kelni hagyjuk.

A megkelt tésztából kis gombócokat formázunk, kicsit széthúzogatjuk őket, majd forró olajban kisütjük.

Megjegyzés:

A receptet Szentmiklósiné Muzslai Melinda küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti