Édes zserbó

Édes zserbó

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 4 ek. cukor
  • 1 kiskanál szódabikarbona
  • 3 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • 1 üveg lekvár
  • 50 dkg dió
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 6 ek. méz

A csokimázhoz:

  • 8 ek. porcukor
  • 4 ek. kakaó
  • vaj

Elkészítés:

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, 3 egyenlő részre osztotjuk, és kinyújtjuk őket vékony lapokra.

A tepsibe sütőpapírt teszünk, ráterítjük az első tésztalapot és megkenjük vastagon lekvárral. Megszórjuk a cukorral összekevert darált dióval, amit meglocsolunk olvasztott méz és vaj keverékével. Utána jöhet a következő lap, ismét lekvár, és megint cukros dió megöntözve mézes vajjal. Végül beterítjük az utolsó lappal.

Letakarjuk egy konyharuhával, és 1 órát pihentetjük, majd villával megszurkáljuk, és forró sütőbe rakjuk. Körülbelül 3/4 órát sül, amíg a tészta a tepsi szélétől szépen elválik, a teteje meg enyhén rózsaszínűre pirul. Hagyjuk kihűlni a tepsiben, majd a sütőpapír segítségével átemeljük egy nagy tálcára.

A csokimázhoz összekeverjük a hozzávalókat annyi tűzforró vízzel, hogy pasztaszerű masszát kapjunk. Ezzel bevonjuk a sütemény tetejét, és egész estére hagyjuk megszilárdulni.

Neked ajánljuk