Édes vargánya gomba (kekszes desszert)

Édes vargánya gomba (kekszes desszert)
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a gomba fejéhez:
  • 35 dkg darált keksz
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • fél dl rum
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • a gomba szárának:
  • babapiskóta
  • a mázhoz:
  • 1 db tortabevonó csoki (100 g-os)
  • 1 teáskanál étolaj
  • a krémhez:
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 35 dkg darált keksz
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • fél dl rum
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • babapiskóta
  • 100 g tortabevonó csoki
  • 1 teáskanál étolaj
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan összekeverjük és gomba alakra formáljuk. (Én egy kisebb merőkanalat kiliszteztem és a masszát a falához nyomkodtam, majd kiütöttem. A kisebb gomba fejeket pedig teaszűrőbe nyomkodtam. Tökéletesen kifordult belőle.)

A krémhez a vaníliapudingot a tejjel, cukorral sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint kihabosítjuk és a kihűlt krémmel összekeverjük, majd megtöltjük vele a gombafejeket A csokit az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a gombafejeket belemártogatjuk. A gomba szárának babapiskótát teszünk – egy darabot kettévágunk (a végeiből levágunk, hogy ne legyen olyan hosszú), lekvárral összeragasztjuk, és a krémbe nyomjuk.

Ezt a gombát még a legkisebbek is szívesen megeszik. Sőt, repetát is kérnek belőle.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!