Édes teás-sós csirke

Édes teás-sós csirke

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 5 db tea filter (például Lipton)
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 1/4 csésze só
  • 1 kis fej édes hagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 citrom, vékonyra szeletelve
  • 3 gerezd fokhagyma, félbevágva
  • 2 rozmaring ág
  • 1 evőkanál frissen őrölt bors
  • 2 csésze jégkocka
  • 8 db csirkerész (a legjobb comb és mell)

Elkészítés:

4 csészényi (1 liter) vizet egy nagy fazékban felforralunk, beletesszük a filteres teát, majd a tűzről lehúzva 10 percig állni hagyjuk.

A filtert kivesszük és kidobjuk. A teás vízhez hozzákeverjük a cukrot és a következő hat hozzávalót, majd addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután a jeget hozzáadva teljesen hűtsük le (kb. 40-50 perc).

A fűszeres teát és csirkerészekkel egy jól záródó tetejű edénybe tesszük és 24 órára a hűtőbe rakjuk. Másnap a csirkét a pácból kivesszük és papírtörlővel szárazra itatjuk

Sütőben vagy grillsütőben megsütjük, hogy a bőre ropogós legyen. Tálalás előtt néhány percig állni hagyjuk.

Ízlés szerinti körettel és a citromkarikákkal tálaljuk.

Hasonló receptek