Édes szőlős focaccia

Édes szőlős focaccia
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg mazsola
  • 1 dl édes bor
  • 1 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 30 dkg liszt
  • ½
  • teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt ánizsmag
  • 2 evőkanál vaj
  • 20 dkg piros szőlő
  • 10 dkg enyhén pirított fenyőmag
  • 10 dkg cukor a szóráshoz
  • 10 dkg mazsola
  • 1 dl édes bor
  • 1 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 30 dkg liszt
  • ½ teáskanál
  • 1 teáskanál őrölt ánizsmag
  • 2 evőkanál vaj
  • 20 dkg piros szőlő
  • 10 dkg enyhén pirított fenyőmag
  • 10 dkg cukor a szóráshoz

Elkészítés:

A mazsolát forró vízben megmossuk, lecsepegtetjük, majd a borban két órán keresztül áztatjuk.

A tejet felmelegítjük, hozzáadunk egy csipet cukrot, az élesztőt, meghintjük kevés liszttel, elkeverjük, és meleg helyen (pl. 50 fokos sütőben) 10 percig pihentetjük, felfuttatjuk.

Tálban összekeverjük a maradék cukrot, a lisztet és a sót és az őrölt ánizst. Hozzáöntjük a mazsoláról a bort és az olvasztott vajat. Alaposan kidagasztjuk, ha kész, letakarjuk és meleg helyen 1,5 órán át pihentetjük.

A szőlőt megmossuk, lecsepegtetjük, kettévágjuk. A sütőt előmelegítjük 180C°-ra. A kis tart formákat (15 cm átmérőjű) kivajazzuk.

A tésztát lisztezett felületre tesszük és két részre osztjuk. Kinyújtjuk és a formákkal vagy kiszúróval köröket szúrunk. A tésztát a formákba nyomkodjuk, megtöltjük a magvakkal, a szőlővel és a mazsolával, megszórjuk cukorral, majd lefedjük egy másik tésztával, a széleit pedig belenyomkodjuk. A tetejére is szórunk a töltelékből és kicsit belenyomkodjuk, majd kb. 30 percre meleg helyre tesszük, hogy megkeljen a tészta.

A sütemények tetejét is megszórjuk cukorral, és 50 percig sütjük, hagyjuk kihűlni.