Édes mázas leveles stangli – Sfogliatine glassate egyszerűen

Édes mázas leveles stangli – Sfogliatine glassate egyszerűen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 6 evőkanál hideg víz
  • 1 evőkanál ecet
  • továbbá:
  • 1 db közepes méretű tojásfehérje
  • 12 dkg átszitált porcukor
  • 1 evőkanál átszűrt, pikáns házi sárgabaracklekvár
  • 30 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 6 evőkanál hideg víz
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 db tojásfehérje
  • 12 dkg átszitált porcukor
  • 1 evőkanál sárgabaracklekvár

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, pár órára a hűtőbe tesszük.

A pihentetett tésztát 2-3 mm-esre nyújtjuk, és nagyon éles, széles pengéjű késsel szabályos, 5 x 2 cm-es apró téglalapokra vágjuk, úgy, hogy az egész alá egy sütőpapírt helyezünk, amire vigyázunk, hogy ne vágjuk át.

Az így kapott téglalapokat a fagyasztóba tesszük, amíg elkészítjük rá a szép, fényes habot.

A tojásfehérjét gépi habverővel verni kezdjük, majd a robotgép folyamatos üzemmódja mellett adagoljuk hozzá a cukrot, és addig keverjük, amíg szép fényes és krémszerűen sűrű állagú nem lesz.

A baracklekvárt egy kicsi nylon zacskóba tesszük és leheletnyi lyukat vágunk rá.

A behűtött tésztalapokra kanalazzuk a fehérjehabot, és egy kenőkés segítségével egyenletesen eloszlatjuk a tetején a teljes mennyiséget. A sárgabaracklekvárból egymástól kb. 1 cm-re vékony csíkokat húzunk az ismét egységes nagy téglalapnak látszó tészta hosszanti oldalával párhuzamosan. Egy fogpiszkáló segítségével a lekvárvonalakat merőlegesen is összekötjük szinte ugyanekkora távolságban, így alakul ki a jellegzetes mintázat, ami majd a sütőben, a magas hőmérséklet hatására utat talál magának az emelkedő fehérjehabban.

Két nagy tepsit sütőpapírral befedünk. A sütiket egy széles pengéjű késsel egyenként átemeltjük a tepsibe, úgy, hogy 1 cm legyen közöttük. 180 fokra melegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. (54 db süti lett ebből az adagból - 1 hétig eltartható jól záródó dobozban.)

Sütés közben a tetejét letakarjuk alufóliával.

Nagyon finom könnyű, ropogós, látványos apró süti.

(Én házi leveles tésztából készítettem el, de lehet bolti is, ez esetben 275 grammos szükséges hozzá.)

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!