Édes kókuszos

Édes kókuszos
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 dl kuszkusz
  • 2 dl forró tej
  • 2,5 dl forró víz
  • 1/3 rúd vanília
  • 1 db csillagánizs
  • 1 marék aszalt szilva
  • 1 doboz őszibarack konzerv
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • kevés őrölt fahéj
  • kevés mandulalapocska
  • házi sárgabaracklekvár
  • 3 dl kuszkusz
  • 2 dl forró tej
  • 2,5 dl forró víz
  • 1/3 rúd vanília
  • 1 db csillagánizs
  • 1 marék aszalt szilva
  • 1 doboz őszibarack konzerv
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • kevés őrölt fahéj
  • kevés mandulalapocska
  • házi sárgabaracklekvár

Elkészítés:

Egy bögrében kimérem a kuszkuszt. Az aszalt gyümölcsöket és a barackot feldarabolom. A vaníliarúd darabot félbevágom, a magokat kikaparom, de a vaníliarudat is megtartom. A vizet a tejjel összekeverem, és mikróban felforralom.

Egy tálba rakom a kuszkuszt és az összes többi hozzávalót. Hozzáöntöm a vizes tejjel az egészet, és lefedem. 10-15 perc alatt megszívja magát.

Karikákba nyomkodom, lekvárral leöntöm, barackdarabokkal díszítem.