Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 7 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • kb. 25 dkg rumba, kávéba áztatott háztartási keksz
  • 10 + 5 dkg csoki
  • A tésztához:
  • 7 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 7 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • kb. 25 dkg rumba, kávéba áztatott háztartási keksz
  • 10 + 5 dkg csoki

Édes háromszoros élvezet

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A tojások fehérjét habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral összekevert lisztet, és előmelegített sütőben, lapos tepsiben megsütjük a tésztát.

A 7 tojássárgáját a 2 csomag vaníliás pudinggal kikeverve 6 dl tejben megfőzzük. Mikor már majdnem megfőtt, beletesszük az 1 dl vízben elkevert étkezési keményítőt, kicsit összeforraljuk, majd kihűtjük.

A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt krémmel összedolgozzuk, majd 2 részre osztjuk.

A krém egyik felét a tésztára kenjük. Ezt betakarjuk rumba, kávéba áztatott háztartási keksszel. A krém másik feléhez adunk 10 dkg olvasztott csokit, elkeverjük, majd a kekszre kenjük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti