Édes epres omlett

Édes epres omlett
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg eper
  • 5 dkg vaj + a sütéshez
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál porcukor + a szóráshoz
  • 2 evőkanál liszt
  • 25 dkg eper
  • 5 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál porcukor + a szóráshoz
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés:

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, majd a szárakat eltávolítjuk, a gyümölcsöt felszeleteljük.

A vajat megolvasztjuk. A tojások sárgáját előbb a porcukorral, majd az olvadt vajjal és a liszttel kikeverjük. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, óvatosan, több adagban a sárgájás keverékhez adjuk.

Serpenyőben, kevés vajon, a masszából palacsintákat sütünk (ebből a mennyiségből 4 db lesz) úgy, hogy az alja megbarnuljon, a közepe folyós maradjon.

Rászórjuk a felszeletelt epret, még a serpenyőben félbehajtjuk, és kis ideig tovább sütjük. Tányérra csúsztatva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti