Édes-csípős oldalas fóliás burgonyával

Édes-csípős oldalas fóliás burgonyával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 1 kg húsos sertésoldalas
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl szójaszósz
  • 0,5 dl szezámolaj
  • 1 kávéskanál chilipehely
  • 1 nagy diónyi friss gyömbér
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 kg kisebb szemű burgonya
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 kg húsos sertésoldalas
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl szójaszósz
  • 0,5 dl szezámolaj
  • 1 kávéskanál chilipehely
  • 1 nagy diónyi friss gyömbér
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 kg kisebb szemű burgonya
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1 csokor újhagyma

Elkészítés:

Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A szójaszószt elkeverjük a szezámolajjal, a fokhagymával és a chilivel. Ráöntjük a húsra, összeforgatjuk, és minimum 2 órán át pácolódni hagyjuk.

Az idő leteltével a húst a páccal együtt lábosba öntjük, felöntjük 2,5 dl vízzel, és belekarikázzuk a gyömbért. Lefedve kb. 1 óráig főzzük. 50 percnél hozzákeverjük a cukrot. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk.

A körethez a burgonyákat egyenként alufóliába csomagoljuk, és mérettől függően kb. fél órát grillezzük. A húst a forró grillen 15 perc alatt megsütjük.

A pácot sűrűre beforraljuk, és ezzel megkenjük a húst. Szezámmaggal, felkarikázott újhagymával megszórjuk.


Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti