Édes-csípős csirkeszárnyak

Édes-csípős csirkeszárnyak

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 dl méz
  • 0,5 dl olaj
  • 2 kávéskanál csípős paprikakrém
  • 2 kávéskanál vörösborecet
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

Páclevet készítünk úgy, hogy egy kisebb tálban kézi habverővel összedolgozzuk a mézet, az olajat, a csípős paprikakrémet és a vörösborecetet, majd kb. 1 kávéskanál sót teszünk bele.

Kettévágjuk a csirkeszárnyakat, előre kikent tepsibe tesszük, és ráöntjük a pácot. Az így bepácolt csirke szárnyakat lefedjük fóliával, és a hűtőbe helyezzük. Lehet 30 percre.

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A szárnyakat tepsibe áthelyezzük, lefedjük fóliávasl. 20 percig sütjük majd kevesszük a fóliát és pirosra sütjük.

Neked ajánljuk