Édes-csípős csirkecomb falatkák

Édes-csípős csirkecomb falatkák

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg bőrös csirkecomb filé
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 8 szelet bacon
  • bors
  • chili

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, majd mindet kettévágjuk, és egy előre felhevített serpenyőben, némi zsiradékon minden oldalát aranybarnára pirítjuk, sütés közben, sózzuk, borsozzuk.

Ha mindegyik falatka szépen megpirult, papírtörlőre szedjük, várunk, míg picit hűl, majd baconbe tekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük és egy tűzálló tálba sorakoztatjuk őket.

A barna cukrot elkeverjük a fűszerpaprikával, a chilivel, pici sóval és az így kapott keverékkel megszórjuk a bebugyolált combokat, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerint friss salátával, burgonyával kínáljuk.

Neked ajánljuk