Édes-csípős csirke szezámmagos bundában

Édes-csípős csirke szezámmagos bundában

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg rizs
  • 5 dkg szezámmag
  • 5 tojás
  • 4 dl víz
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl méz
  • 1 teáskanál Erős Pista
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 leves kocka
  • bors
  • cukor

Elkészítés:

A csirkemelleket nagyobb kockákra vágom, pár percig párolom.

A tejet, sót, cukrot, lisztet és tojást közben összekeverem.

A párolt húst megforgatom lisztben, majd megmártom őket a masszában. Ezután bő olajjal addig sütöm, míg szép barnák nem lesznek.

A paprikakrémet, a szezámmagot és a mézet összekeverem, majd a megsült húst megmártom benne. Ez adja majd az édes-csípős ízvilágát.

A tojásos rizshez először pirítom a rizst és a hagymát, majd felöntöm forralt vízzel. Végül teszek bele leveskockát és meghintem borssal, sóval.

A tojásokat megkeverem, a fokhagymát beletördelem, majd kisütöm rántottaként.

Összekeverem a tojást a rizzsel, majd tálalom a szezámmagos csirke mellé.

Neked ajánljuk