Edényben sült csokis meggy jégkásával

Edényben sült csokis meggy jégkásával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg meggy (befőtt)
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja

a csokis tésztához:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 dl tej
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg darált dió
  • 6 dkg liszt
  • vaj a forma kikenéséhez

a jégkásához:

  • 60 dkg meggy (befőtt)
  • 10 dkg cukor

Elkészítés:

A jégkásához a meggyet és cukrot összeturmixoljuk, és kis tepsire öntjük. 2 órára betesszük a mélyhűtőbe, közben gyakran átkeverjük.

A sütéshez a 10 dkg cukrot karamellizáljuk, és rátesszük a 30 dkg meggyet. Amikor elolvadt a karamell, megszórjuk a reszelt citromhéjjal, és levesszük a tűzről.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a csokoládét a tejben megolvasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá vejük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, és a kihűlt csokis tejet. Elkeverjük, és a fehérjéből vert kemény habbal lazítjuk.

Egy nagyobb vagy több kisebb porcelántálat kivajazunk, beletesszük a meggyet, és beborítjuk a csokis tésztával. A sütőben 15-20 percig sütjük. Amikor elkészült, kivesszük a sütőből, nem baj, ha a belseje kissé lágy. Porcukrozzuk, és pohárban kínáljuk mellé a meggyes jégkását.

Neked ajánljuk