Ecetes céklasaláta gyömbérrel

Ecetes céklasaláta gyömbérrel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • nyers cékla
  • friss gyömbér
  • római kömény (egész)
  • cukor
  • ecet
  • babérlevél

Elkészítés:

A céklákat megfőzőm. Kézzel lehámozom a héját, lepucolom a maradékokat, és 3-4 mm vastag szeletekre vágom.

A befőttes üvegeket kiforrázom, majd mindegyik üveget teleteszem a cékladarabokkal. Mindegyik üvegbe szórok 1 kiskanál sót, 1 kiskanál római köményt és 2-3 szeletke megpucolt gyömbért, körömnyi babérlevelet és 1 evőkanál cukrot. Minden üvegbe (750 ml-es) 1 dl 10 % ecetet töltök.

Egy lábasban forrni teszem a tiszta vizet, amikor felforrt, óvatosan az üvegeket teletöltöm. Szalicillal meghintem és lezárom. Másnap már fogyasztható.

Neked ajánljuk