Duplán sajtos ropogós

Duplán sajtos ropogós
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 45 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2-3 kávéskanál só
  • 1 kis pohár (1,75-2 dl) tejföl
  • A kenéshez, illetve a szóráshoz:
  • 1 elkavart tojásfehérje
  • 5-10 dkg reszelt sajt
  • 45 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2-3 kávéskanál
  • 1 kis pohár (1,75-2 dl) tejföl
  • 1 elkavart tojásfehérje
  • 5-10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A lisztet a puha margarinnal, a reszelt sajttal, a sóval, majd a tejföllel jól összegyúrom, sima felületű cipót formázok belőle, és legalább 1 órára hűtőbe teszem.

Kinyújtjuk vékonyra, hosszú , majd tojásfehérjével megkenem. Legfelülre reszelt sajt jön, amelyet egyenletesen terítsünk el a tésztán.
Majd derelyemetszővel csíkokat vágunk, melyeket 10-15 cm-es darabokra szelünk.

200 fokon sütjük őket míg szép pirosak nem lesznek.