Duplán sajtos joghurtos lángos

Duplán sajtos joghurtos lángos
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1,5 dl langyos víz
  • 2 dl natúr joghurt
  • a töltelékhez:
  • 15 dkg reszelt sajt
  • a sütéshez:
  • 5 dl étolaj
  • a tálaláshoz:
  • 2-3 dl tejföl
  • sajt ízlés szerint
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1,5 dl langyos víz
  • 2 dl natúr joghurt
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 5 dl étolaj
  • 2-3 dl tejföl
  • sajt

Elkészítés:

A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, az élesztőt is belemorzsoljuk, hozzáadjuk a joghurtot és a langyos vizet, és egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk. Langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.

Olajjal lekent munkalapra borítjuk, olajos kézzel ökölnyi nagyságú darabokat tépünk belőle és jól kihúzkodjuk, a közepébe reszelt sajtot teszünk. Alulról felülre, jobbról balra hajtva becsomagoljuk, és 10 percig így állni hagyjuk.

Olajos kézzel lángos formára szét húzogatjuk és felhevített olajban kisütjük. (Először fedő alatt, fordítás után fedő nélkül.) Papírtörlőre szedjük, hogy az olajat felszívja.

Tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk. Akik szeretik fokhagymával is megkenhetik.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!