Duplán sajtos csiga

Duplán sajtos csiga
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg finomliszt
  • 50 ml étolaj
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 1 púpos teáskanál só
  • a töltelékhez:
  • 12 dkg puha vaj
  • 2 tojássárgája
  • a tetejére:
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 30 dkg finomliszt
  • 50 ml étolaj
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 1 púpos teáskanál só
  • 12 dkg puha vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • csipet
  • 8 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a többi hozzávalót, a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk. Amikor a tésztát teljesen kidolgoztuk, lisztezett munkalapon vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk.

A puha vajat a tojással kikeverjük, és megkenjük vele a kinyújtott tésztát. Feltekerjük, mint a bejglit. Másfél cm-es szeletekre szeleteljük, majd sütőpapíros sütőlapra tesszük. A tetejét tojás sárgával, és sóval elkevert tejföllel lekenjük, sajttal megszórjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Nagyon könnyű, finom a tésztája, és ami a lényeg, gyorsan elkészül, hiszen nem kell keleszteni.

Ajánlom, reggelire, tízóraira, uzsonnára, de akár vendégvárónak is.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!