Duplán kókuszos torta

Duplán kókuszos torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 db tojás (nagy)
  • 12 dkg porcukor
  • 8 dkg liszt (süteményliszt)
  • 4 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál forró víz
  • csipet só
  • a kókuszos krémhez:
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag kókuszos pudingpor (főzős)
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • (a forma 24 cm-es)
  • 6 db tojás (nagy)
  • 12 dkg porcukor
  • 8 dkg süteményliszt
  • 4 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál forró víz
  • csipet
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag kókuszos pudingpor (főzős)
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • (a forma 24 cm-es)

Elkészítés:

A porcukorhoz hozzáadjuk az egész tojásokat, és pár perc alatt (a legjobb robotgéppel) jó habosra keverjük, majd a keverést folytatva hozzácsorgatjuk a forró vizet. Ezután még 1-2 percig keverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd fakanállal óvatosan összeforgatjuk a masszát. (Én a kókuszreszeléket aprítóval megdaráltam, hogy apróbb szemű legyen.)

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, majd belekanalazzuk a masszát úgy, hogy a közepétől kicsit a széle felé húzzuk. (A szélénél magasabban legyen a tészta, akkor nem fog sütés közben felpúposodni.)

Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten kb. 30-35 percig sütjük, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem.)

A megsült tésztát pár percig a nyitott ajtajú sütőben hagyjuk, majd kivesszük, és szintén pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.
A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd jó habosra keverjük. A pudingport simára keverjük egy kevés hideg tejjel, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ezután kevergetve teljesen kihűtjük. (Ha kevergetve hűtjük ki, akkor selymesebb lesz a krém.)

Ezután állandó keverés mellett, apránként hozzáadjuk a cukros vajhoz, majd jó simára keverjük. A Hulalát kemény habbá verjük, majd fakanállal apránként hozzákeverjük a krémhez. (Ha habtejszínt használunk, akkor habfixálót vagy zselatint is keverjünk hozzá, hogy a krém ne essen majd össze.)

A teljesen kihűlt tortát három egyforma lappá vágjuk fel, majd megtöltjük a krémmel. Ezután kívülről is bevonjuk a maradék krémmel, bőségesen megszórjuk kókuszreszelékkel, majd pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt a tortát a hűtőből kivesszük, majd ízlés szerint felszeleteljük, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!