Duplán diós kosárka

Duplán diós kosárka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 5 dkg darált dió
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • a krémhez:
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • 5 dkg darált dió
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 15 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • rumaroma

Elkészítés:

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, darált diót és a tojást, és linzer tészta állagúra gyúrjuk. Amennyiben nem lenne elég lágy a tészta tejföllel lazíthatjuk.

A kész tésztát vékonyan kosárka formákba nyomkodjuk (kb. 30 db lesz), majd megsütjük. (Elektromos sütőben alsó felső sütésen, 180 fokon kb. 20 perc alatt aranybarnára sülnek.)

Miután megsültek, kiborítjuk őket a kosárka formákból és tálcán hagyjuk kihűlni.

A krémhez a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót és a rumaromát is. Ezzel is alaposan összekeverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, majd a kihűlt kosárkákba halmokat nyomunk belőle.

A kosárkák tetejét tetszés szerint díszíthetjük francia drazséval, csokipehellyel, ehető gyönggyel stb.

Megjegyzés:

A receptet Szabó Evelin küldte be. Köszönjük!