Duplakrémes zserbó

Duplakrémes zserbó

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 18 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 4 ek. méz
  • 1 dl tej
  • 1/2 csomag szódabikarbóna
  • 1 ek. kakaópor

A vaníliás krémhez:

  • 6 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek. liszt
  • 3 ek. búzadara
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 ek. vanília aroma
  • rumaroma

A diós krémhez:

  • 25 dkg durvára darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 2 marék mazsola
  • 2 marék aszalt gyümölcs
  • 2 db narancs reszelt héja
  • 3 ek. lekvár
  • őrölt fahéj
  • rumaroma
  • 1 dl forró víz

Valamint:

  • 4 dl hígabb szilvalekvár

A tetejére:

  • 20 dkg étcsoki

Elkészítés:

Gőz fölött kikeverem a cukrot, tojást, margarint, mézet, tejet, 8-10 perc alatt.

Gőzről levéve összedolgozom a kakaós-szódabikarbónás liszttel, narancshéjjal.

4 részre veszem és lisztezett felületen lapokká nyújtom őket.

Kikent sütőlapon sütöm 6-7 percet, egyenként, 180 fokon.

Egyenesre vágom a szélüket és hagyom kihűlni.

A vaníliás krémhez kikeverem a margarint és porcukrot, a tejej, lisztet, darát meg felforralom, hozzáadom a vaníliás cukrot, aromákat és a kettőt összekeverem géppel.

A másikhoz a porcukros, darált dióhoz forró vizet öntök és a többi hozzálavóval alaposan keverem.

Alsó lapra kerül a fele diós krém, a következő lapot szilvalekvárral, a vanílliás krémmel kenem, a harmadik lapra kerül a maradék diós krém és lefedem az utolsó lappal.

A tetejét csokimázzal bevonom és ízlés szerint lehet díszíteni.

Neked ajánljuk