Duplacsokis-epres bonbon

Duplacsokis-epres bonbon

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 8 db eper
  • 5 dkg habtejszín
  • 4 dkg teavaj
  • 5 ml vörösbor
  • 2,5 ml balzsamecet
  • 3 cl erős feketekávé
  • 1 rúd vanília kikapart belseje

Elkészítés:

A tejszínt, vanília kikapart belsejével összemelegítem.

Leöntöm vele a tördelt tejcsokit és balzsamecetet, vörösbort adok hozzá.

Ebbe forgatom az összetört epret, végül a vajat.

A csokiburokhoz az olvasztott fehércsokival bevonok egy jégkockatartót, 10 percig hűtöm, ismét bevonom, hűtöm, megtöltöm a töltelékkel háromnegyedig és a tetejét is bevonom csokimázzal.

Még negyed órát hűtöm és kiütögetem a formából.

Neked ajánljuk