Dupla sajtos muffin

Dupla sajtos muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 púpos csapott teáskanál só
  • 10 dkg Karaván füstölt sajt
  • 5 dkg trappista sajt
  • 2 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • 10 dkg vaj
  • egész köménymag (ízlés szerint)
  • (ebből az adagból 12 db lesz)
  • 25 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 púpos csapott teáskanál só
  • 10 dkg Karaván füstölt sajt
  • 5 dkg trappista sajt
  • 2 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • 10 dkg vaj
  • egész köménymag

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, a sót, a reszelt sajtokat és a köménymagot. Az enyhén felvert tojást elkeverjük a tejjel, az olvasztott vajjal, mustárral, majd hozzáöntjük a lisztes egyveleghez, és pár mozdulattal összevegyítjük a tálban lévő̋ összes hozzávalót.

A tésztát a muffin forma mélyedéseibe tett papír kapszlikban egyenletesen elosztjuk, a tetejét megszórjuk köménymaggal.

200 fokra előmelegített (légkeveréses üzemmódban) sütőbe toljuk és kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti