Dupla sajtos csirketekercs

Dupla sajtos csirketekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 4 db csirkemell
  • 15 g olvasztott vaj
  • 2 evőkanál friss petrezselyem
  • 4 szelet sonka
  • 8 szelet svájci sajt
  • 25 g zsemlemorzsa
  • 15 g parmezán
  • kb. 1 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 db csirkemell
  • 15 g olvasztott vaj
  • 2 evőkanál friss petrezselyem
  • 4 szelet sonka
  • 8 szelet svájci sajt
  • 25 g zsemlemorzsa
  • 15 g parmezán
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

Egy sütőedényt olívaolajjal kikenünk. Egy kisebb tálban összekeverjük a vajat az apróra vágott petrezselyemmel. Egy másik edényben összekeverjük a zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt.

A csirkemelleket jól átmossuk, majd megklopfoljuk, hogy elnyerje a kellő vékonyságot. Ezt követően sózzuk és borsozzuk. (A sóval óvatosan kell bánni, mert a sonka maga is sós lehet.)

A húsokat lekenjük a vajas petrezselymes keverékkel, majd egy szelet sonkát helyezünk rá, erre jön egy szelet svájci sajt. A csirkemellet szorosan felgöngyöljük, majd egy fogpiszkálóval rögzítjük, hogy ne csússzanak szét. Ezt követően a sütőedénybe helyezzük a húsokat és megszórom a parmezános zsemlemorzsával. Végezetül egy kevés olívaolajjal is meglocsoljuk.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütöm.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!