Dupla rétegű lekváros-diós kiflik

Dupla rétegű lekváros-diós kiflik

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 650 g finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 80 g kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 300 ml langyos tej
  • 80 g olvasztott vaj
  • 7 g porélesztő

a töltelékhez:

  • 6 evőkanál tetszőleges ízű lekvár
  • 80 g darált dió
  • 80 g kristálycukor

a tetejére:

  • 1 db tojássárgája
  • durvára aprított dió
  • kristálycukor

Elkészítés:

Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, az élesztőt, a cukrot és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a langyos tejet, az olvasztott vajat és a tojást. Összedolgozzuk a tésztát, utána négy egyenlő részre osztjuk, és gömb alakokat formálunk belőlük, majd 20 percig pihenni, kelni hagyjuk a tésztákat

Amíg a tészták pihennek, addig összekeverjük a darált diót a cukorral. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.

Külön-külön két tésztadarabot kör alakúra nyújtunk, az egyiket megkenjük három evőkanál lekvárral és megszórjuk a cukros dió felével is. A másik tésztalapot pedig ráhelyezzük, befedjük vele. Finoman lenyomkodjuk és egy éles késsel 16 körcikkre felvágjuk. Ezután szorosan feltekerjük és a tepsire tesszük.

A felsorakoztatott kifliket megkenjük tojássárgájával, a durvára vágott diót összekeverjük a cukorral és megszórjuk a tetejüket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Ugyanígy teszünk a másik két tésztadarabbal is.

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk