Dupla Pavlova torta erdei gyümölccsel

Dupla Pavlova torta erdei gyümölccsel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 6 db tojásfehérje
  • 12 evőkanál kristálycukor
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál almaecet
  • csipet só
  • 3 dl tejföl
  • 2 db vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 6 db tojásfehérje
  • 12 evőkanál kristálycukor
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál almaecet
  • csipet
  • 3 dl tejföl
  • 2 db vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, amikor félig felvertük, apránként hozzá adjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukor el nem olvad (kemény habot kapunk). A végén belekeverjük a keményítőt, és az almaecet.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe két 18 cm-es kört rajzolunk és ebbe halmozzuk a habot. Az előmelegített sütőbe tesszük, a hőfokot 130 fokra visszavesszük, és kb. 40 percig sütjük (vagyis inkább szárítjuk). Ha elkészült, a sütőben hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl a Pavlova torta, elkészítjük a krémet: a tejfölt kikavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral.

Egy torta tartóra rakjuk az egyik Pavlova tortát, megkenjük a vaníliás tejföllel, majd a tetejére rakjuk a másik tortát. A tetejére szintén vaníliás tejföl kerül, végezetül megszórjuk erdei gyümölccsel.

Azonnal fogyasztjuk, mert krém eláztathatja a Pavlova tortánkat.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!