Dupla meggyes piskóta

Dupla meggyes piskóta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 7 db tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 púpos evőkanál liszt
  • 2 evőkanál víz
  • 40 dkg magozott meggy
  • *
  • a szóráshoz:
  • 1 evőkanál porcukor 

Elkészítés:

Szokásos módon elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük 4 evőkanál cukorral és a vízzel. A fehérjét egy csipet sóval és a 3 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük.

A kikevert sárgájához szitáljuk a lisztet, összekeverjük, majd veszünk ki a tojásfehérje habból egy keveset, azzal összekeverjük-fellazítjuk a tésztát, majd a többi fehérje habot apránként, óvatos körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk, ne törjön össze a hab.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (33x 20 cm-es) simítjuk a tészta felélt, megszórjuk a meggy felével, majd a megmaradt tésztát ráöntjük és kirakjuk a tetejét a maradék magozott meggyel. (Így a piskótá,ban egyenletesen eloszlik a meggy, nem csak a tetején lesz, és sokkal finomabb gyümölcsösebb lesz, ha így készítjük el.)

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alap készre sütjük (tűpróba). Kiborítjuk a tepsiből és rácson teljesen kihűtjük.

A tetejét porcukorral megszórjuk és kockákra felvágva kínáljuk.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk