Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra verjük 2 evőkanál cukorral. A fehérjét csipet sóval elkezdjük robotgéppel felverni, amikor már kezd nőni a térfogata és habosodik, apránként hozzá adjuk a maradék cukrot és kemény habot verünk belőle. A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, majd kiveszünk a tojásfehérje habból és fellazítjuk a tésztát, majd a maradék tojásfehérje habot apránként laza mozdulatokkal belekeverjük.
A kész piskótamasszába belekeverjük a magozott meggyet, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 12 percig sütjük.
Veszünk egy konyharuhát meghintjük liszttel a kisült meggyes piskótát ráborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és felcsavarjuk a konyharuha segítségével, majd még belecsavarjuk a lehúzott sütőpapírba is. Így hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, kitekerjük és megkenjük meggydzsemmel és visszatekerjük ismét szorosan a konyharuhával. Legalább félórát hagyjuk így állni. Majd felszeleteljük és a tejét megszórjuk porcukorral.
Megjegyzés:
A receptet Szekeresné Lajosné küldte be. Köszönjük4