Dupla meggyes piskóta tekercs

Dupla meggyes piskóta tekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • csipet só
  • 40 dkg magozott meggy
  • 15 dkg meggy dzsem
  • a szóráshoz:
  • 2 evőkanál porcukor
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • csipet
  • 40 dkg magozott meggy
  • 15 dkg meggy dzsem
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra verjük 2 evőkanál cukorral. A fehérjét csipet sóval elkezdjük robotgéppel felverni, amikor már kezd nőni a térfogata és habosodik, apránként hozzá adjuk a maradék cukrot és kemény habot verünk belőle. A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, majd kiveszünk a tojásfehérje habból és fellazítjuk a tésztát, majd a maradék tojásfehérje habot apránként laza mozdulatokkal belekeverjük.

A kész piskótamasszába belekeverjük a magozott meggyet, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 12 percig sütjük.

Veszünk egy konyharuhát meghintjük liszttel a kisült meggyes piskótát ráborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és felcsavarjuk a konyharuha segítségével, majd még belecsavarjuk a lehúzott sütőpapírba is. Így hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, kitekerjük és megkenjük meggydzsemmel és visszatekerjük ismét szorosan a konyharuhával. Legalább félórát hagyjuk így állni. Majd felszeleteljük és a tejét megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés:

A receptet Szekeresné Lajosné küldte be. Köszönjük4