Dupla hagymás tojásos nokedli

Dupla hagymás tojásos nokedli

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 3 db tojás
  • 30 dkg liszt só
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • víz amennyit felvesz

A tojásos öntethez:

  • 6 db tojás
  • 1 evőkanál metélőhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál aprított vöröshagyma
  • kevés olaj

Elkészítés:

Így lép elő egyszerű köretből főétellé galuska.

A nokedlinek valót gyorsan összekeverjük, és bő, forrásban lévő vízbe kiszaggatjuk, majd rövid főzés után alaposan leszűrjük, és vajjal dúsítjuk.

A tojásokat felütjük, villával felverjük. Külön olajon megpároljuk az aprított vöröshagymát egy serpenyőben, majd ráöntjük a tojást és folyamatosan kevergetjük. Apróra vágott metélőhagymát szórunk rá, és amikor elérjük a tojás kellő állagát, villával összetörjük, és hozzákeverjük a galuskához.

Még melegen, salátával tálaljuk.

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk