Dupla csokis torta

Dupla csokis torta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 12 dkg vaj
  • 4 dkg cukor
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 6 db tojássárga
  • 13 dkg étcsokoládé
  • 6 tojásfehérje
  • 18 dkg cukor
  • 13 dkg liszt

A krémhez:

  • 23 dkg vaj
  • 12,5 dkg szerencsi kakaópor
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a cukorral, a fahéjjal és kis sóval, beletesszük a tojássárgákat, az olvasztott csokit. A tojásfehérjéket cukorral kemény habbá verjük, óvatosan a masszához keverjük 1/3 részét. A maradékba szitáljuk a lisztet, óvatosan összekeverjük, majd a két masszát is. 190 fokon kb. 45 percig sütjük, de tűpróbával ellenőrizzük. A tortaformából csak másnap vegyük ki, majd vágjuk 3-4 lapra.

A krémhez a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, kis sót, a cukrot és a kemény habbá vert tejszínt.

Megkenjük vele a tortát, majd bevonjuk a krém egy részével, és díszítjük olvasztott csokival, csokidarával vagy tejszínhabbal.

Neked ajánljuk