Dupla csokis piskótatallér gluténmentesen

Dupla csokis piskótatallér gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 4 tojás
  • 80 g cukor
  • 80 g rizsliszt
  • a krémhez:
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál mogyorókrém
  • 150 g tejcsoki
  • a bevonathoz:
  • 100 g étcsoki
  • 150 g tejcsoki
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 db tojás
  • 80 g cukor
  • 80 g rizsliszt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál mogyorókrém
  • 150 g tejcsoki
  • 100 g étcsoki
  • 150 g tejcsoki
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral nagyon habosra felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet. A tésztát sütőpapíros gáztepsibe simítjuk és 160 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Miután kihűlt a piskóta, 6 cm-es pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle. A krémhez a csokit gőz fölött felolvasztjuk, majd belekeverjük a mogyorókrémet. A habtejszínt a habfixálóval felvertjük.

Miután kihűlt a csoki, óvatosan beleforgatjuk a habot és kb. fél órára betesszük a hűtőbe. A krémet habzsákba töltjük és betöltjük a piskótakorongokat, majd ráteszünk egy másik piskótát.

A kétféle csokoládét az olajjal gőz fölött felolvasztjuk és bevonjuk vele a megtöltött piskótákat.

Végül sütőpapíros tálcára sorakoztatjuk őket és betesszük a hűtőbe 15 percre, hogy megszilárduljon a csoki.

Megjegyzés:

A receptet Mayer Andrea küldte be. Köszönjük!