Dupla csokis lekváros piskóta

Dupla csokis lekváros piskóta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 35 g (1/3 csésze) kakaó
  • 250 g lágy sótlan vaj
  • 220 g (1 csésze) porcukor
  • 4 tojás
  • 260 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 80 ml (1/3 csésze) tej
  • 110 g (1/3 csésze) sárgabarack lekvár
  • 150 g étcsokoládé, apróra vágva
  • 350 g porcukor

A tetejére:

  • 5-10 dkg fehér csokoládé

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 30 x 20 cm-es sütő tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A kakaót 80 ml forró vízzel simára keverjük, majd félre tesszük, hogy kicsit kihűljön. A vajat és a porcukrot elektromos habverővel addig keverjük, amíg sűrű, halvány krémet nem kapunk. Folyamatos keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet, a sütőport, végül a tejet és a kihűlt kakaós keveréket. A tésztát az előkészített serpenyőben kb. 35 percig sütjük (tűpróba). A serpenyőben hagyjuk langyosra hűlni, majd kivesszék és rácsra téve teljesen kihűtjük.

A lekvárt egy serpenyőben alacsony lángon melegíteni kezdjük, majd amikor már folyékony, a piskóta tetejére öntjük.

Az étcsokoládét 60 ml forró vízzel addig keverjük, amíg fel nem olvad. Ekkor a tűzről levesszük. Hozzáadjuk a porcukrot, habverővel simára keverjük és a lekvárral lekent piskóta tetején egyenletesen elosztjuk és megvárjuk, amíg megszilárdul.

A fehér csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és tetszőleges mintában a sütemény tetejére csorgatjuk.

Neked ajánljuk