Dupla csokis-áfonyás muffin

Dupla csokis-áfonyás muffin

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A muffinhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg áfonyadzsem
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 marék csokicsepp

A krémhez:

  • 2 egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 11 dkg hideg vaj
  • 13 dkg étcsoki
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

Elkészítés: 175 fokra előmelegítjük a sütőt.

Gőz fölött megolvasztjuk a étcsokoládét, ha megolvadt, belekeverjük a vajat, majd hagyjuk langyosra hűlni.

2 tojást 15 dkg cukorral habosra keverünk, majd fakanállal belekeverjük az áfonyadzsemet, majd a csokit. 15 dkg lisztben elkeverünk 1 teáskanálnyi sütőport, majd ezt beleforgatjuk szépen a tésztába. Beleszórtam még jó egy maréknyi csokicseppet is.

Kb. 25 perc alatt készre sütjük a muffinokat.

A krémhez a tojást felhevítünk a cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral, míg a cukrok el nem olvadnak. Ezután addig verjük robotgéppel, míg teljesen ki nem hűl a habunk.

A hűtőből kivett vajat hozzákeverjük. 13 dkg étcsokit felolvasztunk vízgőz fölött, majd 2 dkg cukrozatlan kakaóport csomómentesen lekeverünk benne. A vajas alappal alaposan összekeverjük. Ezután habzsákba töltve gyönyörűen lehet vele díszíteni a muffinokat.

Hasonló receptek