Dunahullám barackkal

Dunahullám barackkal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

12 szelethez:

  • 6 db sárgabarack
  • 3 tojás
  • 12,5 dkg margarin vagy vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 púpozott evőkanál kakaópor
  • *

a krémhez:

  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj
  • *

a mázhoz:

  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 10 dkg margarin vagy vaj

Elkészítés:

A barackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük. A margarint a cukorral és a tojások sárgájával alaposan kikeverjük. Hozzáforgatjuk a habot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és ezt is hozzákeverjük. A tészta felét sütőpapírral bélelt formába öntjük, elsimítjuk.

A fél barackokat a vágott felükkel lefelé a tésztára rakjuk. A maradék tészthoz hozzákeverjük a kakaóport, és a barackokra öntjük, elsimítjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük, hagyjuk kihűlni.

A krémhez a pudingport kikeverjük a tejjel, a cukorral, és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd habosra keverjük a vajjal, és a süteményre simítjuk.

A máz hozzávalóit egy lábosban, lassú tűzön összemelegítjük. Ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk. A süteményre simítjuk, visszatesszük a hűtőbe. Ha a máz megkötött, szeletelhetjük a süteményt.

Tipp: Eredetileg meggyel készül ez a sütemény, de érdemes kipróbálni barackkal is. Aki cifrázni szeretné, puncspudingból is főzheti a krémet, és a tetején a csokimázt villával hullámosra csíkozhatja.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk