Duna hullám (cukormentes és teljes kiőrlésű)

Duna hullám (cukormentes és teljes kiőrlésű)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 5 db tojás
  • 20 dkg xilit
  • 1 evőkanál cukormentes kakaópor
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • egy vanília rúd belseje
  • 3 evőkanál víz
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • 10 dkg meggy
  • a krémhez:
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg xilit
  • 15 dkg
  • 5 db tojás
  • 20 dkg xilit
  • 1 evőkanál cukormentes kakaópor
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 db vanília rúd belseje
  • 3 evőkanál víz
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • 10 dkg meggy
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg xilit
  • 15 dkg

Elkészítés:

A tojást az édesítővel robotgéppel habosra verjük. A meggy és kakaópor kivételével mindent hozzáadunk. A tészta massza negyed részét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.

A maradék tésztába keverjük a kakaóport és foltokban a másik tésztára kanalazzuk. A meggyet rászórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc megsütjük.

Közben elkészítjük a vaníliás pudingot és ha kész, robotgéppel összedolgozzuk a kihabosított vajjal.

A kihűlt piskótára kenjük a krémet, majd leöntjük az olvasztott csokoládéval.

Pár óra hűtő után felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti