Dubarry szelet

Dubarry szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 szelet sertéscomb
  • 1 fej karfiol
  • A besamel mártáshoz:
  • vaj
  • liszt
  • tej
  • Valamint:
  • reszelt sajt
  • bors
  • 10 szelet sertéscomb
  • 1 fej karfiol
  • vaj
  • liszt
  • tej
  • reszelt sajt
  • bors

Elkészítés:

A húst a rostokra merőlegesen szeletelem, majd kicsit kiklopfolom, belülről kifele. Kevés zsiradékon kisütöm.

Az apró rózsákra szedett karfiolt rövid időre forró vízbe dobva előfőzöm.

Ha a hús kész, a karfiolt ráhalmozom, majd besamel mártásban elkevert reszelt sajttal beborítom. Serpenyőben vajat olvasztok, majd apránként lisztet adok hozzá. Felöntöm tejjel, és mártás sűrűségűre főzöm, és a karfiollal megrakott hússzeletekre öntöm.

A sütőbe téve rövid ideig sütöm, hiszen minden elő van már sütve, főzve. Tálaláskor még megszórom reszelt sajttal, ami ráolvad a tetejére. A tepsiből összegyűjtött szafttal meglocsolom.

Sűrű krumplipürével, rizzsel vagy hagymás, esetleg petrezselymes újkrumplival tálalom.