Dorozsmai sertésszűz csuszatésztával

Dorozsmai sertésszűz csuszatésztával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók kb. 4-5 személyre:

  • 50 dkg sertésszűz
  • 50 dkg gomba
  • 50 dkg csuszatészta (durum)
  • 15 dkg füstölt húsos szalonna
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 nagy pohár tejföl
  • kb. 1 evőkanál liszt (

Elkészítés:

A szűzet leöblítettem, a hártyáját és a zsiradékot eltávolítottam, kb. kétujjnyi vastagon felszeleteltem. Óvatosan klopfoltam, enyhén sóztam, bedörzsöltem kakukkfűvel.

A szalonnát lassan kisütöttem, a pörcöt kiszedtem, a visszamaradt zsiradékban megdinszteltem a vöröshagymát, benne a fokhagymát megfutattam, meghintettem pirospaprikával, elkevertem, beleöntöttem a zöldpaprikát és a paradicsomot, sóztam, borsoztam, együtt pirítottam-pároltam pár percig, majd hozzáadtam a gombát, a kisütött szalonnát, sóztam, borsoztam, lefedve közepes hőfokon pároltam. A tejfölben elkevertem a lisztet, a gombát behabartam, majd a petrezselyemzöldjét is belekevertem.

Kifőztem a tésztát. A szűzszeleteket lisztbe forgattam, forró olajban kisütöm,

Hasonló receptek