Dorozsmai ponty

Dorozsmai ponty

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg ponty (szeletelve)
  • 25 dkg gomba
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 25 dkg csuszatészta
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • liszt
  • olaj
  • pirospaprika

Elkészítés:

Olajban üvegesre pároljuk a vágott hagymát. Levesszük a lángról, rászórunk 1 mokkáskanál pirospaprikát. Beletesszük a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, a vékonyra szeletelt gombát, majd lassú tűzön puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.

Közben kifőzzük a tésztát.

Ezután a sózott, paprikás lisztbe mártott halszeleteket forró olajban átsütjük.

Végül a gombás lébe beletesszük a tejfölt, ízesítjük, majd óvatosan átkeverjük.

Neked ajánljuk