Dorozsmai ponty

Dorozsmai ponty

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

6 személynek:

  • 30 dkg húsos szalonna
  • 60 dkg csuszatészta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg zöldpaprika
  • 3 dl tejföl
  • 4 dkg liszt
  • 1,5 kg pontyfilé
  • fűszerpaprika
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A húsos szalonnát kockára vágjuk, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a vágott hagymát, átsütjük, majd a darabolt gombát is rádobjuk, lepirítjuk, sózzuk. Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük az összevágott zöldpaprikát, majd liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. A halakat beirdaljuk, sózzuk, enyhén lisztezzük, és olajban megsütjük. A tésztát kifőzzük.

Neked ajánljuk