Dörgicsei csibeleves húsgombóccal

Dörgicsei csibeleves húsgombóccal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a leveshez:
  • 1 csirke levescsomag
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál zöldség
  • 1/2 zellergumó
  • fél karalábé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál zellerzöld
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kisebb krumpli
  • 10 db szemes bors
  • bors
  • 10 dkg zabhegytészta
  • *
  • a húsgombóchoz:
  • fél filézett csirkemell
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csomag csirkeaprólék
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál zöldség
  • 1/2 db zellergumó
  • fél db karalábé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál zellerzöld
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kisebb krumpli
  • 10 db szemes bors
  • bors
  • 10 dkg zabhegytészta
  • fél filézett csirkemell
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékba tesszük a csirkeaprólékot, felöntjük hideg vízzel és feltesszük főni. Ha felforr és feljön a habja, akkor szűrővel leszedjük.

Megtisztítjuk a zöldségeket. A répát és zöldséget egészben hagyjuk. Bezöldségezzük a levest, sózzuk, borsozzuk, lassú tűzön készre főzzük. Amíg fő a leves, addig elkészítjük a húsgombócot. Egy aprítóba tesszük a felkockázott csirkemellet és a többi hozzávalókat habosra aprítjuk. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk.

Ha megfőtt a leves leszűrjük és belefőzzük a húsgombócokat és a levestésztát. A zöldséget és a répát vastagabb karikára vágjuk és visszarakjuk a levesbe. A kész levest kitálaljuk egy tálba tesszük a főtt húst és többi levesben főtt zöldséget.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti