Donut fánk gluténmentesen

Donut fánk gluténmentesen

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Hozzávalók:

  • 2 db m méretű tojás
  • 250 ml tej
  • 30 g friss élesztő
  • csipet só
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 80 g cukor
  • 50 g margarin
  • 550 g gluténmentes lisztkeverék
  • a sütéshez:
  • olaj
  • valamint:
  • szórócukor
  • olvasztott csoki

Elkészítés:

A tojásokat elkeverjük a tejjel, élesztővel, sóval, vanília aromával és cukorral, majd habverő segítségével felverjük.

A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a keverékhez és a liszt hozzáadásával együtt alaposan összegyúrjuk. Az így kapott tésztát 50 fokos sütőben sütőfóliával letakarva 30 perc alatt duplájára kelesztjük.

Ezután átgyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk és 6 cm átmérőjű köralakú szaggatóval kiszaggatjuk, a közepére pedig egy kisebb szaggatóval lyukat csinálunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, sütőfóliával letakarjuk és az 50 fokos sütőben további 20 percre a sütőbe tesszük kelni.

Amikor a tészta szépen megkelt, egy serpenyőben előmelegítjük az olajat és kisütjük a megkelt fánktésztát.

Olvasztott csokiba mártogatjuk és szórócukrokkal, valamint öntetekkel díszítjük.

Neked ajánljuk