Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • liszt
  • zsír
  • 1 kg burgonya
  • liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsír

Dödölle

Elkészítési idő
4,0 7 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

A megpucolt és felkarikázott krumplit felrakom sós vízben főni.

Ezalatt kevés zsiradékon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát.

Az elkészült krumplit áttöröm a főzővízben és lisztet teszek hozzá, hogy sűrűbb masszát kapjak.

Kevergetvve főzöm további 10 percet, utána leveszem a tűzről.

A masszából, hagymába mártott kanállal halmokat szaggatok egy jénaiba és a többi hagymát ráhalmozom a tetejkre és tejföllel lekeve készre sütöm.