Dödöle sóskamártással

Dödöle sóskamártással

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

A sóskamártáshoz:

  • 70-80 dkg friss sóska
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 púpozott evőkanál finomliszt
  • cukor
  • 1-2 dl tej
  • kevés zsiradék

A dödöléhez:

  • 10 nagy szem krumpli
  • liszt
  • 2 fej hagyma
  • bors

Elkészítés:

A friss sóskát megtisztítom a szárától, és alaposan megmosom.

Kevés zsiradékban megpárolom. Tejfölt a liszttel kikeverem, és felhígítom tejjel, és ezzel a sóskát behabarom. Ízlés szerint cukrozom. Újraforralásig főzöm.

A dödöléhez a krumplit sós vízben megfőzöm, majd fűszerezem ízlés szerint sóval, borssal. Annyi lisztet teszek hozzá, amennyit felvesz. Kis gombócot formázok a masszából, és olajban megpirítom,majd tepsibe rakom és megsütöm.

Neked ajánljuk