Dobos torta hagyományosan

Dobos torta hagyományosan

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 5 ek. víz

A krémhez:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg csokoládé
  • 6 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 ek. kakaó

A karamellhez:

  • cukor

Elkészítés:

A tojássárgát, cukrokat, vizet kikeverem és sütőporos liszttel összedolgozom, felvert fehérjehabot forgatok bele.

6 tortalapot sütök belőle.

A krémhez gőz fölött összeolvasztom a porcukrot, vaníliás cukrot, tojásokat és langyosan hozzáadom a csokit, kikevert margarint.

Megtöltöm vele a lapokat, bevonom a torta oldalát.

A tetejére egy kevés cukrot karamellizálok és elsimítva felcikkezem, majd ezzel díszítem a torta tetejét.

Neked ajánljuk