Dobos szelet

Dobos szelet
Elkészítési idő
4,0 9 Értékelés
Elkészítés nehézsége rafinált
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg finom liszt
  • 8 dkg zsír
  • 16 dkg porcukor
  • 1 evőkanál olvasztott méz
  • 1 egész tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 káváskanál szódabikarbóna
  • a krémhez:
  • 1/2 liter tej
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • fél fiola rumaroma
  • a tetejére:
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • (a tepsi mérete: 24x39 cm-es)
  • 50 dkg finom liszt
  • 8 dkg zsír
  • 16 dkg porcukor
  • 1 evőkanál olvasztott méz
  • 1 egész tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 káváskanál szódabikarbóna
  • 1/2 liter tej
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • fél fiola rumaroma
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 cipóra osztjuk, és mindegyiket tepsi nagyságúra kinyújtjuk. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben egyenként világosra sütjük.

A krémhez a tejben elkeverjük a lisztet, kakaóport, cukrot. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük, ezután a vajjal, rumaromával kihabosítjuk. A lapokat betöltjük a krémmel.

A csokoládét az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk és simára keverjük, a tetejét csokimázzal bevonjuk.

Másnap szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!