Díszes diótorta

Díszes diótorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg őrölt dió
  • 1 tasak sütőpor
  • csipet só

A krémhez:

  • 20 dkg durvára őrölt dió
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 ek. liszt
  • 3 cl rum
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 tk. őrölt fahéj

Valamint:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 0,5 dl tejszín
  • 1,5 ek. olaj
  • 2 ek. lekvár

Elkészítés:

A pirított diót ledarálom.

A tésztához a tojássárgát, cukrot, 10 ek. vizet kiekverek, ütána a dióval, sütőporos liszttel eldogozom és 4 tk. vízzel, csipet sóval felvert fehérjehabot forgatok bele.

Sütőpapíros tortaformában sütöm 35-40percet, 180 fokon.

A krémhez a tejet liszttel felfőzöm, diót szórok bele és tűzről lehúzva rummal, narancshéjjal, fahéjjal ízesítem.

Kihűlve, cukrokkal kevert vajat forgatok bele.

A tésztát 3 lapra szelem, megtöltöm a krémmel, a tetejét, pedig lekvárral kenem le.

A tetejére vajjal olvasztott étcsokit, tejszínnel, 1 ek. olajjal vegyítek, az olvasztott fehércsokit a többi olajjal.

A tortát bevonom az étcsokival, utána a fehércsokival és diószemekkel díszítem, hűtőben hagyom állni.

Neked ajánljuk