Diplomata torta

Diplomata torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tortaalaphoz:
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • a torta oldalához és a közepére:
  • 200 g cukrozott babapiskóta
  • a túrós krémhez.
  • 3 dl tej
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 nagy narancs reszelt héja
  • 1 ananászkonzerv (darabos)
  • 2,5 dl ananász befőtt leve
  • 15 g zselatin
  • továbbá:
  • 4,5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • a tetejére:
  • 1 tasak színtelen tortazselé
  • 1 narancs szeletelve
  • meggy szemek
  • 1,5 dl habtejszín
  • (a forma 24 cm-es)
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 200 g cukrozott babapiskóta
  • a túrós krémhez.
  • 3 dl tej
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 nagy narancs reszelt héja
  • 1 db ananászkonzerv (darabos)
  • 2,5 dl ananász befőtt leve
  • 15 g zselatin
  • 4,5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 tasak színtelen tortazselé
  • 1 narancs szeletelve
  • meggy szemek
  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a piskótát beleöntjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 12 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A tejszínes pudingot a tejben felfőzzük, majd kihűtjük. A túrót a porcukorral, vaníliás cukorral, a narancs jól megmosott reszelt héjával kikeverjük. A zselatint 2 dl ananász lében felmelegítjük, langyosra hűtjük.

A tejszínt keményre verjük. A cukros túrót összekeverjük a kihűlt pudinggal, majd a vajjal kihabosítjuk. A kihűlt zselatint is hozzáadjuk, végül a keményre vert tejszínt és az ananász darabokat. Jól lehűtjük.

A tortaforma aljára tesszük a kerek piskótát, körberakjuk az ananászlébe mártott babapiskótával, és a krémet egyenletesen eloszlatjuk benne. A megmaradt babapiskótával kirakjuk.

A vaníliás pudingot a tejben a cukorral felfőzzük, még forrón a piskótákra öntjük, és várunk, hogy kissé megdermedjen. Vékonyra szelt narancs karikákkal és meggy szemekkel kirakjuk.

A tortazselét a tasak hátoldalán lévő utasítások szerint feloldjuk. Amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsökre öntjük.

A tálalás előtt legalább 6 órára a hűtőbe tesszük, majd felvert tejszínnel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!