Dióval töltött kiflik

Dióval töltött kiflik
Elkészítési idő
4,0 9 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • kevés só
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg dió
  • cukor
  • tej
  • fahéj
  • 1 db citrom
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 20 dkg dió
  • cukor
  • tej
  • fahéj
  • 1 db citrom

Elkészítés:

A töltelékhez a darált diót fahéjjal, reszelt citromhéjjal keverem, majd cukros tejjel forrázom, de a dió ne legyen túl lágy.

A tésztához az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben futtatom, majd a liszttel, matrgarinnal, maradék tejjel, sóval dolgozom el.

Kinyújtom, kockázom.

Mindegyik lapot a diós töltelékkel töltök, átlósan hajtva feltekerem kiflivé.

Lekenem őket tojássárgával, és sütőben készre sütöm.