Diótorta

Diótorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 db tojás
  • reszelt citromhéj
  • 8 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál dió
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó

A krémhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 4 dl tejszín
  • rum
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 5 csomag vaníliás cukor
  • 10 kanál porcukor

A díszítéshez:

  • fél diószemek
  • tejszín
  • csokoládéforgács

Elkészítés:

Elkészítés:

Verjük habbá a tojásfehérjéket! Keverjük fehéredésig a tojássárgákat a cukorral! Adjuk hozzá a többi hozzávalót! Borítsuk be a sütőforma alját sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát! Süssük meg a piskótát!

Krém:

Keverjük össze a pudingport a tejjel! Dolgozzuk ki a vajat a cukrokkal! Verjük habbá a tejszínt! Keverjük a vajkrémet a pudingba, majd forgassuk bele a tejszínt is!

Töltsük meg a kettévágott tortát a krémmel! Vonjuk be kívülről! Díszítsük fel!

Neked ajánljuk