Diós-vaníliakrémes süti

Diós-vaníliakrémes süti

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojás
  • 40 dkg cukor
  • 20 ek. víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 14 dkg darált dió

Valamint:

  • 6 tojásos piskóta

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 18 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 2 tojás

Elkészítés:

A tésztához 8 tojás sárgáját 40 dkg cukorral, 20 evőkanál vízzel habosra keverem. Hozzáadom 20 dkg lisztet, a sütőport, 14 dkg darált diót és a 8 tojás keményre felvert habját.

Kikent, lisztezett tepsiben 2 lapot sütök belőle.

Majd 6 tojásból is sütök egy piskótát, dió nélkül.

A krémhez a 6 dl tejet 2 csomag vaníliás pudinggal felfőzöm. A margarint 20 dkg porcukorral és 3 csomag vaníliás cukorral simára keverem. Hozzáadom a

citrom héját és a levét, 1 egész tojást és 1 sárgáját.

A pudingot és a krémet összekeverem, ha kihűlt.

Összeállítom a süteményt: alulra diós lap kerül, majd krém, aztán piskóta, ismét krém, és végül a másik diós lap.

A tetejét megkenem vékonyan krémmel, és bőven megszórom darált dióval.

Neked ajánljuk